Данілов наполягає, що деколонізація рф є єдиним запобіжником від її імперських зазіхань

Розмову про демонтаж росії треба розпочинати якнайшвидше – деколонізація рф є єдиним запобіжником від її імперських зазіхань.

Про це написав у статті "Внутрішня деколонізація Росії – подія, невідворотність якої має прийняти світ" секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данілов.

"росія – це клаптеве колоніальне утворення, яке скріплене кривавими стежками геноцидів, репресій, масових вбивств і поневолення. Але штиків, на яких сидить кремль, меншає, а руйнівної енергії невдоволення росією більшає. Серйозна розмова про те, як здійснити безпечний демонтаж росії – на часі. Чим скоріше вона розпочнеться, тим швидше і безболісніше пройде весь процес", – зазначив секретар РНБО.

На його думку, саме розпад росії, зникнення її як цілісного суб'єкта історії і політики може стати запобіжником імперських і постімперських зазіхань рф і забезпечити неповторення в будь-який спосіб її спроб остаточно вирішити "українське питання".

Данілов наголосив, що росія – це не тільки проблема України, це проблема, яка розповзлась гангреною, загрожуючи цілому світу.

"росія з її автократичним режимом, ресурсною економікою і новофашистською ідеологією вкотре не змогла скласти цивілізаційний іспит, залишившись територією суцільного насильства і зла, загрозою Україні і світу. Гарантії безпеки – десуб'єктивізація росії як державного утворення, деколонізація територій, денуклеаризація і депутінізація населення", – зазначив він.

Після військової перемоги України, попереджає Данілов, необхідна внутрішня деколонізація самої росії. Це, на його думку, має бути комплексна, продумана робота, яка включатиме низку тематичних треків: опрацювання можливих сценаріїв внутрішньої деструкції рф; проведення консультацій та розробка планів з мінімізації ризиків неконтрольованого розповсюдження ядерної, біологічної, хімічної та іншої зброї масового ураження; розробка політичної стратегії взаємодії з новими політичними територіальними утвореннями; економічна модель взаємодії з урахуванням потенціалу та можливостей потенційних нових торговельних суб'єктів; налагодження контактів та підготовка керівних кадрів для національних та регіональних республік; розвиток мережі підтримки громадянського суспільства; створення та популяризація медіаресурсів для підтримки антиколоніальних рухів всередині рф; відпрацювання системи люстрації, розшуку та видачі українським та міжнародним правоохоронним структурам військових злочинців, державних зрадників і колаборантів; впровадження механізму відшкодування Україні з боку колишньої росії завданих війною збитків.

За його словами, Україна має привчати світ до думки, що росія не має зберегтися в тих межах і в тому стані, в якому вона зараз існує.

"По-справжньому масштабні ідеї, як правило, спочатку викликають недовіру і скепсис, критику з різних сторін, відторгнення і неприйняття; але поступово, якщо бути послідовними і наполегливими у просуванні власної позиції, етап емоційного відторгнення змінюється етапом раціонального аналізу, згодом – етапом прийняття як нової реальності, планування і реалізації", – вважає секретар РНБО.

Якщо заради безпеки людства необхідно створити прецедент, він має бути створений. Якщо потрібно знайти нові нестандартні підходи й інструменти, це буде зроблено, стверджує Данілов.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.