fbpx
Сьогодні
Відео 22:09 10 Лют 2023

Литва оприлюднила відео підготовки до відправлення в Україну зенітних гармат L-70

English version here

Фото: З відкритих джерел

У Литві продемонстрували, як до відправлення в Україну готують десятки зенітних гармат L-70; також стало відомо, що вони будуть працювати "у команді" з радарами, на які коаліція громадських ініціатив з Литви зібрала вже 7 мільйонів євро.

Як пише Рубрика, про це йдеться у репортажі LRT.

Передачу Україні десятків L-70 анонсували в останньому великому пакеті допомоги від Литви. Під час візиту в Україну міністр оборони Арвидас Анушаускас уточнив, що їх передають у кількості 36 одиниць і ця зброя має бути особливо зручною для боротьби з іранськими дронами "Шахед". Українці, які освоїли управління L-70 у Литві, зможуть передати знання іншим військовослужбовцям.

У репортажі йдеться, що ці гармати мають працювати "у команді" з тими самими радарами, на придбання яких збирають кошти у рамках литовської громадської ініціативи RADAROM, для якої об'єднали зусилля кілька організацій. Менш ніж за два тижні литовці та благодійники з інших країн переказали на рахунки кампанії майже 7 млн євро.

 

Довідка

Вартість останнього пакета військової допомоги від Литви складає близько 125 млн євро. Окрім L-70, до нього увійдуть також боєприпаси та два гелікоптери Мі-8.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: