fbpx
Сьогодні
20:05 10 Лют 2023

Кількість загиблих від потужного землетрусу в Туреччині та Сирії вже перевищила 22,7 тисячі

Фото: Anadolu Agency/Getty Images

Станом на 10 лютого відомо щонайменше про 22 765 загиблих унаслідок потужних землетрусів, що сталися в Туреччині та Сирії.

Про це повідомляють The Guardian та Anadolu, пише Рубрика.

За офіційними даними влади, у Туреччині кількість загиблих наразі становить 19 388. Ще понад 77,7 тисячі людей унаслідок землетрусу зазнали поранень.

Водночас у сусідній Сирії кількість загиблих становить 3377 людей — йдеться як про контрольовані урядом Башара Асада провінції, так і про непідконтрольну частину на північному заході країни.

Напередодні експерти заявляли, що кількість жертв ще може зростати найближчими днями.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що зараз у районах землетрусу працює понад 141 тисяча співробітників, включно з командами з-за кордону. Також на місцях діють неурядові організації та волонтери.

Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що станом на 10 лютого вдалося встановити зв'язок із 96 громадянами України. Також дипломати очікують на інформацію про 22 українців. Посольство отримало запити про евакуацію 62 людей. Також є попередня інформація, що 5 українців можуть залишатися під завалами.

Довідка

Рано-вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7 бали. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Землетруси завдали серйозних руйнувань і Сирії.

Країни ЄС спрямували на допомогу Туреччині понад тисячу рятувальників, Україна відправляє команду з 87 рятувальників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: