fbpx
Сьогодні
17:46 09 Лют 2023

В Офісі Президента відреагували на заяву щодо використання інтернету Starlink українськими військовими

Фото: Reuters

На рішення американської компанії SpaceX обмежити використання Starlink для українських військових відреагували в Офісі Президента України та закликали керівництво аерокосмічного підприємства визначитись, яку сторону вони підтримують.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

"Рік українського спротиву, і компанії мають для себе вирішити: або вони на боці права на вільне життя і України – і тоді не вигадують, як нашкодити.

Або вони на боці РФ та її "права" на вбивства, захоплення територій", – написав він у своєму Twitter.

Подоляк закликав SpaceX та її головного операційного директора Гвінн Шотвелл "вибрати конкретну опцію".

Як писала Рубрика, 8 лютого Шотвел підтвердила, що SpaceX обмежила використання українськими військовими Starlink.

Обмеження торкнулися управління дронами в зоні бойових дій. За її словами, згідно з контрактом, Starlink можна використовувати лише з гуманітарними цілями.

Те, що українські захисники використовують Starlink для зв'язку, не порушує угоди. Проте в компанії Ілона Маска нібито "ніколи не хотіли, щоб його використовували з наступальною метою".

Нагадаємо, що у жовтні минулого року SpaceX попросила Пентагон профінансувати послуги Starlink в Україні. У компанії зазначили, що вони нібито більше не мають коштів на оплату.

Однак у Пентагоні заявили, що близько 85% із 20 тис. отриманих Україною терміналів частково або повністю сплачені США, Британією та Польщею.

Пізніше засновник SpaceX Ілон Марк заявив, що не відключить Starlink для Збройних сил України, навіть якщо міноборони США не візьме фінансування на себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: