російські війська вночі обстріляли Донецьку та Дніпропетровську області: є постраждалі

російсько-окупаційні війська не припиняють обстрілів регіонів України. Вночі проти 9 лютого загарбники відкривали вогонь по Донеччині та Дніпропетровщині. 

  • Донецька область

Приблизно опівночі росіяни обстріляли з артилерії відносно віддалену від фронту Гродівську громаду. Так, у Новоекономічному було поранено одну людину, пошкоджено церкву. Під обстріл потрапили також околиці Краматорська, там пошкоджено територію підприємства.

На Волноваському напрямку пошкоджено два будинки в Богоявленці Вугледарської громади; унаслідок ракетного удару пошкоджено будівлю в Багатирі.

На Донецькому напрямку 5 обстрілів зафіксували в Курахівській громаді. Найбільше постраждала Новоселидівка: пошкоджені дитсадок, амбулаторія, будинок сімейного дозвілля, житловий будинок та підприємство. Також під вогонь потрапили околиці Курахового і Трудового, минулося без жертв.

На Горлівському напрямку росіяни завдали ракетного удару по Костянтинівці та двічі обстріляли з артилерії Іванопілля — у селі пошкоджено будинок і склад. У Нью-Йорку пошкоджено 9-поверхівку.

На Лисичанському напрямку пошкоджено житлову двоповерхівку в Сіверську.

За даними Донецької ОВА, 8 лютого росіяни вбили 2 жителів Донеччини в Бахмуті. Ще 7 мешканців області дістали поранення. Ці дані не остаточні: наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

  • Дніпропетровська область

Уночі в епіцентрі ворожого вогню опинився Нікополь. Окупанти вдарили по місту з важкої артилерії, поціливши по житловому кварталу. Загинув 37-річний чоловік.

Щонайменше 16 житлових будинків і одне приватне підприємство понівечено. Пошкоджено 7 господарських споруд, ще одну зруйновано. Зачепило також два автомобілі, електромережі, газогін.

  • Харківська область

Минулої доби війська рф масовано обстрілювали прикордонні населені пункти Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів області. Під вогнем ворога перебували щонайменше 23 населені пункти. У районах Котлярівки й Табаївки рф застосовувала бойову авіацію.

Внаслідок обстрілів Чугуївського району були госпіталізовані 5 цивільних, зокрема дитина. У смт Дворічна Куп'янського району внаслідок обстрілу загинули 2 людей.

  • Запорізька область

За даними Нацполіції в Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Щербаки, Малинівка, Новоданилівка, Новодарівка, Кам'янське, Залізничне, Мала Токмачка, Варварівка, Гуляйполе, Оріхів, Ольгівське, Чарівне, Червоне, Темирівка, Білогір'я, Новоандріївка, Новомиколаївка, Степове, Лук'янівське.

Надійшло 12 повідомлень про руйнування будинків/квартир та об'єктів інфраструктури.

  • Миколаївська область

Вчора, 8 лютого, о 12:46 ворожих артилерійських обстрілів зазнав населений пункт Очаківської громади. Там пошкоджено житлові будинки, але постраждалих немає.

У Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч минули відносно спокійно.

  • Сумська область

Упродовж 8 лютого війська рф здійснили обстріли Краснопільської, Білопільської, Есманської, Новослобідської, Юнаківської та Середино-Будської територіальних громад області. Було зафіксовано 87 прильотів і 8 кулеметних черг. Минулося без руйнувань та жертв.

  • Чернігівська область

російсько-окупаційні війська обстріляли з авіації прикордонний населений пункт у Семенівській громаді Чернігівської області. За даними ОК «Північ», двоє цивільних загинули. Також повідомляли про порятунок двох людей з-під завалів.

  • Херсонська область

8 лютого російсько-окупаційні війська обстріляли середмістя Херсона та приміські населені пункти. Відомо про двох загиблих цивільних та чотирьох поранених. Також пошкоджено житлові будинки, лінії електропередач, газопроводи, тепломережу тощо.

  • Луганська область

На Куп'янському та Лиманському напрямках під вогневий вплив росіян потрапили Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва і Білогорівка. Війська рф завдали авіаудару неподалік Серебрянського лісництва.

Свіжі дописи

  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Зеленський провів засідання Ставки, зокрема говорили про фронт й виробництво зброї

Президент Володимир Зеленський, 6 травня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Зокрема обговорювалося постачання та виробництво… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Франція відправить свого посла на інавгурацію путіна, – ЗМІ

На "інавгурацію президента" російської федерації володимира путіна, яка відбудеться 7 травня, прибуде посол від Франції.… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.