Проти 7 російських кіберзлочинців запровадили санкції Британія та Сполучені Штати

Велика Британія запровадила санкції проти семи російських кіберзлодіїв у координації зі Сполученими Штатами Америки.

Про це мова йде у заяві на сайті британського уряду.

Під санкції потрапили:

  • Валентин Карягін (псевдонім Глобус),
  • Максим Михайлов (псевдоніми: Багет і MaxMS76),
  • Дмитрій Плешевський (псевдонім Ісільдур),
  • Михаїл Іскрицький (псевдонім Тропа),
  • Віталій Ковальов (псевдоніми: Бен і Бентлі),
  • Іван Вахромєєв (псевдоніми: Гриб і ivanalert),
  • Валерій Седлецький (псевдонім Стрікс).

"Ці особи були пов'язані з розробкою або розгортанням низки вірусів-здирників, які націлені на Британію та США. Ці цинічні кібератаки завдають реальної шкоди життю і засобам до існування людей", наголошують у заяві.

За розробку та розгортання програм-вимагачів відповідальні групи, відомі як Conti, Wizard Spider, UNC1878, Gold Blackburn, Trickman і Trickbot: Trickbot, Anchor, BazarLoader, BazarBackdoor, а також штамів вірусів-здирників Conti та Diavol. Вони також причетні до розгортання вірусу-здирника Ryuk.

Штами вірусу-здирника, відомі як Conti та Ryuk, вразили 149 британських фізичних та юридичних осіб. За допомогою цих програм було викрадено щонайменше 27 мільйонів фунтів стерлінгів.

Жертвами Conti стали 104 британці, які заплатили приблизно 10 мільйонів фунтів стерлінгів, а жертвами Ryuk – 45 осіб, які заплатили приблизно 17 мільйонів фунтів стерлінгів.

Група Conti стояла за атаками на лікарні, школи, підприємства та місцеві органи влади, включаючи Шотландське агентство з охорони навколишнього середовища.

Згідно з дослідженням компанії Chainalysis, група вимагала $180 млн за допомогою програм-вимагачів лише у 2021 році.

Conti була однією з перших кіберзлочинних груп, яка підтримала війну росії в Україні, заявивши про свою підтримку Кремля протягом 24 годин після вторгнення.

Група зловмисників, відповідальна за Conti, розформувалася в травні 2022 року. Проте звіти свідчать, що члени групи продовжують брати участь у створенні деяких з найвідоміших нових штамів програм-вимагачів, які домінують і загрожують безпеці Великої Британії.

Нагадаємо, що 8 лютого Лондон розширив санкції проти російської федерації. У список із 15 позицій входять компанії, на які військові володимира путіна покладаються під час виробництва та постачання обладнання, а також особи, пов'язані з розкішними резиденціями глави кремля.

Як писала Рубрика, найближчими днями Єврокомісія представить новий, 10-й пакет санкцій проти російської федерації через військову агресію проти України.

Свіжі дописи

  • Новини

“Якщо росія покаже щире бажання вести переговори, то “ми точно будемо там”, – Держдеп США

Сполучені Штати Америки будуть підтримувати Київ у довгостроковій перспективі та мають план, який допоможе Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Війська рф готують наступ, обираючи між кількома напрямками, – ISW

Для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками,… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Парламент Ісландії схвалив довготермінову політику підтримки України

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію щодо допомоги Україні на 2024-2028 роки, таким чином підтвердивши рішучу та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Клименко анонсував створення третьої бойової бригади прикордонників “Гарт”

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних БпЛА

Кілька десятків робітників в ангарі на заході України збирають безпілотники, які використовують для завдавання ударів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував прикордонникам, які у 2014 році не зрадили присязі… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.