fbpx
Сьогодні
17:31 09 Лют 2023

Президент України заявив, що є певні "позитивні рішення" щодо передачі Україні літаків F-16

English version here

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом в Європейському Союзі, заявив, що вже є певні позитивні рішення щодо передачі Україні західних винищувачів, але про це не потрібно знати російській федерації.

Про це сказав Глава української держави на пресконференції разом із головою Європейської Ради Шарлем Мішелем та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає "Радіо Свобода".

"Щодо винищувачів є певні позитивні рішення, які залишилися за лаштунками, не хочеться повністю готувати Російську Федерацію", наголосив Зеленський.

Президент також заявив, що після візиту до Британії є наближення щодо рішення і про далекобійну зброю.

Передача винищувачів F-16 Україні

На цей час Україна продовжує просити партнерів надати військові літаки, зокрема, F-16. А також далекобійні ракети для захисту повітряного простору держави від російських ракет.

Нещодавно дискусія щодо цього питання перейшла до більш конкретних рішень на тлі візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії.

Також він виступив перед парламентом Великої Британії та заздалегідь подякував за літаки. Прем'єр Великої Британії доручив Міноборони вивчити, які літаки можна передати Україні.

Після цього стало відомо, що Велика Британія хоче якомога швидше почати підготовку українських пілотів-винищувачів.

Вже 9 лютого глава Європейського парламенту Роберта Мецола закликала політиків надати Україні літаки та далекобійні ракети. Також Варшава заявила, що готова передати Києву винищувачі, яких потребують українські військові.

Нагадаємо, ще раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що питання далекобійної зброї та винищувачів для України, схоже, може бути вже вирішене і пообіцяв деталі згодом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: