fbpx
Сьогодні
12:48 09 Лют 2023

Нардепу-"слузі" повідомили про підозру в недекларуванні автівки Lexus вартістю майже 1,9 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили нардепу "Слуги народу" про підозру у недостовірному декларуванні за 2020 рік.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ, САП та співрозмовники УП в правоохоронних органах

"Слідство встановило, що народний обранець не задекларував автівку – Lexus 2020 року випуску, який хоч і належав його батькові, але від моменту її купівлі ним користувався нардеп разом із дружиною. Вартість автівки становить майже 1,9 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Антикорупційні органи традиційно не називають прізвище підозрюваного, але за даними джерел УП йдеться про нардепа від "Слуги народу" Сергія Нагорняка.

8 лютого 2023 року йому було повідомлено про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

При цьому вказано, що місцеперебування нардепа не встановлене, і про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП робили на підставі висновку НАЗК.

Довідка

За даними ЗМІ, йдеться про нардепа "Слуги народу" Сергія Нагорняка.

У січні 2021 року журналісти "Слідство. Інфо" опублікували розслідування. У ньому йшлося про те, що батько народного депутата, голови підкомітету з питань енергоефективності Сергія Нагорняка придбав Лексус ES 350 2020 року випуску. Середня вартість такого авто – $50 000. 69-річний пенсіонер, який став власником новенького Лексусу, мешкає у селищі на Житомирщині. Від моменту купівлі ним користувався нардеп разом із дружиною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: