fbpx
Сьогодні
20:27 09 Лют 2023

Федоров стверджує, що на цей момент проблем з роботою Starlink в Україні не спостерігається

Фото: З відкритих джерел

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров стверджує, що проблем з роботою терміналів "Старлінк" в Україні наразі не спостерігається.

Очільник відомства прокоментував інформацію про те, що SpaceX нібито обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами, цитує УП.

"Дійсно, декілька місяців тому були зміни в функціонуванні geofencing. Зараз в Україні не спостерігається проблем з роботою терміналів "Старлінк". Сьогодні ми отримали перші кілька тисяч "Старлінків" в рамках нової партії з 10 тисяч терміналів від уряду Німеччини", зазначив голова міністерства.

При цьому Федоров назвав Ілона Маска "одним з найбільших приватних донорів нашої майбутньої перемоги".

Очільник Мінцифри підкреслив, що "Старлінки":

  • допомагають рятувати тисячі життів,
  • підтримують роботу енергетичної інфраструктури,
  • дають змогу лікарям проводити складні операції,
  • забезпечують інтернетом "пункти незламності".

"Вклад компанії SpaceX, за нашими оцінками, це більше, ніж 100 мільйонів доларів. Сподіваємося на подальшу стабільну роботу "Старлінків" в Україні", резюмував Федоров.

Як писала Рубрика, 8 лютого Шотвел підтвердила, що SpaceX обмежила використання українськими військовими Starlink.

Обмеження торкнулися управління дронами в зоні бойових дій. За її словами, згідно з контрактом, Starlink можна використовувати лише з гуманітарними цілями.

В Офісі Президента відреагували на заяву щодо використання інтернету Starlink українськими військовими

Нагадаємо, що у жовтні минулого року SpaceX попросила Пентагон профінансувати послуги Starlink в Україні. У компанії зазначили, що вони нібито більше не мають коштів на оплату.

Однак у Пентагоні заявили, що близько 85% із 20 тис. отриманих Україною терміналів частково або повністю сплачені США, Британією та Польщею.

Пізніше засновник SpaceX Ілон Марк заявив, що не відключить Starlink для Збройних сил України, навіть якщо міноборони США не візьме фінансування на себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: