США в ООН відкидають твердження, що оборонна допомога Україні перешкоджає припиненню війни

Сполучені Штати категорично відкидають будь-які твердження, що поставки допомоги Україні для її самозахисту від російської агресії начебто перешкоджають припиненню війни.

З такою заявою виступив у середу під час засідання Радбезу ООН заступник постійного представника США при Організації посол Ричард Міллс, передає "Укрінформ".

"Ми однозначно відкидаємо уявлення про те, що самооборона України є перешкодою для припинення цієї війни. Ніхто не хоче миру в Україні більше, ніж самі українці. Йдеться про порушення суверенітету й територіальної цілісності України, а не росії", – заявив представник США.

Він зауважив, що кремль і його «рупори» вдаються до термінології про «мирне врегулювання» та «мирні переговори». Однак росія не робить жодних кроків, які забезпечили б цей процес, зокрема щодо виведення своїх сил з України.

"росія знову й знову намагається використати Раду безпеки, щоби відвернути увагу міжнародної спільноти від власної збройної агресії проти країни-члена ООН", – наголосив американський посол.

Міллс нагадав, що росія ініціювала засідання Радбезу на тлі повідомлень про її підготовку до нового масштабного наступу на Україну.

"Якщо росія хоче говорити про небезпечні поставки зброї в цій Раді, нехай вона буде відвертою про сотні іранських безпілотників, які Тегеран передав рф в порушення резолюції 2231 Ради безпеки", – продовжив представник США.

Він нагадав, що росіяни використовують ці дрони для атак по мирній критично важливій інфраструктурі України в розпал зими.

Міллс також нагадав про переносні ракетні установки, які КНДР поставила російському ПВК «Вагнер» у порушення резолюції Ради безпеки ООН, за яку свого часу голосували самі ж представники рф.

"Всі, хто серйозно ставиться до миру в Україні, мають закликати росію дотримуватися статуту ООН, припинити її безжалісні бомбардування та вивести її сили з території України", – наголосив представник США.

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки обстрілу Одеси “Іскандерами”: окупанти пошкодили будівлю представництва омбудсмена

Під час російської атаки балістичними ракетами "Іскандер" міста Одеси, зафіксували пошкодження Представництва уповноваженого Верховної ради… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Доступ до Верховної Ради журналістам відкриють, проте обмежать їхню кількість

Представників засобів масової інформації знову почнуть пускати до парламенту під час засідань, однак обмежать кількість… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Безпілотники ГУР атакували в рф під Рязанню та Воронежем два нафтопереробні заводи

Уночі 1 травня ударні безпілотники української розвідки атакували два нафтопереробні заводи на території російської федерації… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Україні аж до Великодня буде сонячно та тепло

2 травня в Україні температура повітря прогріється до 21-26 градусів тепла, до кінця тижня прогнозують… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

“Укрпошта” на аукціоні продала “скандальні” ретроавтомобілі на 60% дорожче

АТ "Укрпошта" отримало 3,28 млн грн на перших аукціонах з продажу застарілого автомобільного парку, що… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови України: уряд виділив кошти на оновлення майстерень у профтехах

Кабінет Міністрів розподілив між регіонами 549 млн грн на оновлення майстерень у профтехах, там зможуть… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.