fbpx
Сьогодні
16:16 08 Лют 2023

Слідчі заявили, що путіна не можна притягнути до відповідальності у справі МН17, бо він має імунітет

Фото: Getty Image

Спільна слідча група (JIT) у справі МН17 повідомила, що доки путін має імунітет, перебуваючи на посаді глави держави, то його не можна притягнути до відповідальності.

Як повідомляє "Укрінформ" в Гаазі, про це сказала представниця спільної слідчої групи у справі МН17 від Нідерландів Дігна ван Бутцелар.

"Є важливі ознаки того, що путін приймав рішення щодо постачання тяжкого озброєння, але як президент він має імунітет. Глави держав не можуть бути притягнуті до відповідальності іншими країнами, доки вони є главами держав, тому притягнути до відповідальності володимира путіна наразі немає можливості", – сказала вона.

Представниця JIT також зазначила, що наразі немає достатньо доказів для притягнення до відповідальності інших топ-фігур, таких як, зокрема, радник путіна владислав сурков та російський міністр оборони сергій шойгу.

Однак отримані дані щодо причетності рф до збиття МН17 "можуть відігравати важливу роль у судових процесах, де йдеться про державну відповідальність", – сказала вона.

Як повідомляла Рубрика, у Гаазі в будівлі Євроюсту проходить пресконференція за результатами розслідування щодо ймовірної причетності вищого керівництва рф, яке вирішило поставити зброю та щодо екіпажу ЗРК "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній у липні 2014 року в небі над Донеччиною.

На пресконференції присутні представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України – держав, які є членами спільної слідчої групи з 2014 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: