fbpx
Сьогодні
12:54 08 Лют 2023

Глава кремля вважає, що у війні час на його боці, - розвідка Естонії

російський диктатор владімір путін переконаний, що у війні проти України час на його боці, оскільки він має у своєму розпорядженні достатньо ресурсів для підживлення своєї військової машини.

Про це у своєму щорічному звіті повідомила Служба зовнішньої розвідки Естонії, пише агентство Bloomberg.

У звіті йдеться, що хоча росія навряд чи досягне "якісного стрибка" у своїй здатності вести війну, путін не зупиниться, незважаючи на невдачі в перший рік вторгнення.

"путін тягне час, вважаючи, що Україна і Захід виснажаться раніше, ніж росія", – йдеться в доповіді, у якій також сказано, що, на переконання путіна, він зможе бомбами змусити Україну сісти за стіл переговорів.

Уряд путіна не демонструє ознак слабкості і здатний розгорнути інструменти "пропагандистського імперіалізму", навіть попри ти, що російські військові стратеги були захоплені зненацька здатністю України захищати себе і масштабами санкцій США і Європейського Союзу, йдеться в доповіді.

російська еліта все більше стурбована тим, що путін "з'їхав з глузду, але більшості з них не вистачає мужності зробити реальні кроки до змін", – йдеться у звіті.

У документі окремо розглядається потенційна постпутінська росія. Як відзначено, у ній не існує жодного значного угруповання, яке б поділяло демократичні цінності, натомість за владу борються "радикальні" фракції, серед них – євгеній пригожин та рамзан кадиров.

Естонські розвідники назвали авторитарний режим путіна Радянським Союзом 2.0, в якому на горизонті "немає нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцина".

Естонська розвідка стурбована тим, що вторгнення підвищило ризик військового конфлікту в країнах Балтії, оскільки подальша мобілізація і заплановані масштабні російські військові навчання пізніше цього року, як очікується, посилять напруженість на східному фланзі НАТО.

Розглядаючи країни Балтії як найвразливіший регіон у НАТО, росія "з великою ймовірністю" надасть пріоритет відновленню своїх збройних сил поблизу Естонії, що може зайняти до чотирьох років.

Глава Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив, що в разі поразки України у війні її ресурси будуть відібрані і обернуті проти Заходу.

Довідка

Глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі напередодні заявив, що надання Україні всіх необхідних засобів для перемоги у війні з росією є фактично єдиним шляхом до миру.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: