fbpx
Сьогодні
14:33 08 Лют 2023

Дострокового звільнення не буде: Зурабішвілі заявила, що Саакашвілі не випустять навіть, якщо вона його помилує

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що навіть з її помилуванням експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі не звільнять з ув'язнення.

Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

У виданні розповіли, що з приводу рішення суду у справі Саакашвілі Глава Грузії виступила із заявою.

Зурабішвілі зазначила, що не може обговорювати справедливість чи несправедливість цього рішення. Однак вона вважає, що цим рішенням грузинський народ прирекли на те, щоб ходити замкнутим колом і залишитися заручником цієї ситуації.

Зурабішвілі заявила, що Саакашвілі не може бути звільнений навіть у разі помилування, тому що його обвинувачують ще у трьох справах.

"Переведення стрілок на президента нічого не дасть, окрім як укотре введе громадськість в оману. Начебто всі, і ті, й інші, не знають, що Михеїла Саакашвілі не звільнять за президентським помилуванням", – заявила Зурабішвілі.

"Жодне президентське помилування не допоможе цій взаємній дискредитації, бо це лише вираження індивідуальної та особистої волі президента, а не ознака нового підходу режиму чи реальної деполяризації, яку вимагає від нас Європа", – підкреслила вона.

При цьому Зурабішвілі додала, що "країна не зможе відновити своє обличчя і репутацію" з помилуванням.
У тому, що довіра до Грузії похитнулася, Зурабішвілі звинуватила як правлячу партію, так і опозицію.

"Усі повинні перестати спекулювати й грати з майбутнім цієї країни, взяти на себе відповідальність і перестати псувати її імідж. Це питання потрібно прибрати з політичного порядку денного Грузії й дати цій країні можливість дихати, жити, розвиватися й отримати статус почесного кандидата в Євросоюз!" – зазначила Зурабішвілі.

Нагадаємо, 6 лютого міський суд Тбілісі не задовольнив клопотання адвокатів ув'язненого експрезидента Грузії і громадянина України Саакашвілі про дострокове звільнення за станом здоров'я.

МЗС України заявило, що розчароване рішенням суду відхилити клопотання захисту Саакашвілі щодо відстрочки або його звільнення від покарання у зв'язку із важким станом здоров'я.

Довідка

Як писала Рубрика раніше у Грузії впевнені, що об'єктивних причин для переведення Міхеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення не існує.

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагав допустити його до громадянина України Міхеіла Саакашвілі та закликав правозахисників вплинути на владу Грузії.

Зазначимо, що 1 лютого президент Володимир Зеленський на пресконференції з австрійським колегою показав фотографії Саакашвілі. Він звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: