Боротьба з корупцією по-новому: Резніков шукає кадри та розробляє механізм громадського контролю

Після корупційного скандалу навколо Міністерства оборони, у відомстві працюють над перезавантаженням антикорупційного управління та запровадженням механізму громадського контролю.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на міністра оборони України Олексія Резнікова у Facebook, Центр протидії корупції.

"Щодо попередження і запобігання корупції. Діємо наразі по наступних напрямках. Перший – перезавантажуємо антикорупційне управління Міноборони, шукаємо кадри. Другий – формуємо громадський антикорупційний механізм, відкриті до співпраці", зазначив очільник міністерства.

Центр протидії корупції повідомив, що Міноборони запросило їх у "робочу групу для напрацювання питань щодо створення громадської антикорупційної ради".

У ЦПК заявили, що не планують брати участь.

"Вибачте, але у нас немає довіри до керівництва міністерства, щоб йти працювати в робочу групу з незрозумілими повноваженнями і метою", наголосили у центрі.

Довідка

Нагадаємо, що 21 січня у ЗМІ з'явилася інформація, що Міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Про це повідомляли ЗМІ.

Угоду на такі закупівлі підписав директор департаменту держзакупівель Богдан Хмельницький.

Через це було звільнено заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та директора департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Прокуратура повідомила їм про підозру.

Голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Давид Арахамія ввечері 5 лютого заявив, що Резнікова переводять на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для "посилення військово-промислової співпраці".

Він тоді наголосив, що Міністерство оборони має очолити керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Як писала Рубрика, міністр оборони Олексій Резніков з наступного тижня залишить свою посаду, найімовірніше очільником відомства стане чинний керіник ГУР Кирило Буданов.

Пізніше нардепи повідомили, що Олексій Резніков поки залишиться очільником Міністерства оборони України. Оскільки 14 лютого має відбутися чергове засідання у форматі "Рамштайн" – ймовірно це є однією з імовірних причин такого рішення.

Свіжі дописи

  • Новини

“Якщо росія покаже щире бажання вести переговори, то “ми точно будемо там”, – Держдеп США

Сполучені Штати Америки будуть підтримувати Київ у довгостроковій перспективі та мають план, який допоможе Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Війська рф готують наступ, обираючи між кількома напрямками, – ISW

Для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками,… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Парламент Ісландії схвалив довготермінову політику підтримки України

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію щодо допомоги Україні на 2024-2028 роки, таким чином підтвердивши рішучу та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Клименко анонсував створення третьої бойової бригади прикордонників “Гарт”

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних БпЛА

Кілька десятків робітників в ангарі на заході України збирають безпілотники, які використовують для завдавання ударів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував прикордонникам, які у 2014 році не зрадили присязі… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.