fbpx
Сьогодні
15:35 07 Лют 2023

У постраждалих від землетрусу районах Туреччини Ердоган оголосив надзвичайний стан

Фото: Anadolu Agency/Getty Images

У Туреччині ввели режим надзвичайного стану в 10 провінціях країни терміном на 3 місяці внаслідок масштабних руйнувань та тисяч загиблих від масштабного землетрусу.

Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив, повідомляє турецьке державне агентство Anadolu.

"Ми швидко завершимо президентський і парламентський процеси щодо рішення про надзвичайний стан, який діятиме у 10 провінціях, охоплених землетрусами, і триватиме 3 місяці", зазначив турецький президент.

Ердоган уточнив, що кількість жертв у Туреччині зросла до 3 549, також 22 168 постраждали. Раніше повідомлялося про 3 419 загиблих.

Таким чином число загиблих у Туреччині і в Сирії вже перевищило 5 тисяч.

На цей момент повідомили, що з-під завалів врятовано понад 8 тисяч людей. Для робіт у зоні лиха мобілізовано зусилля всіх державних структур Туреччини, персоналу і техніки.

У потерпілих районах, за словами Ердогана, вже працюють 53 317 рятувальників. Їхня кількість збільшується день у день завдяки командам із Туреччини та інших країн.

На надання екстреної допомоги жителям зони лиха держава виділила 100 млрд лір. У зону землетрусу відправлено 54 тисячі наметів, 102 тисячі ліжок, предмети першої необхідності.

Туреччина планує відкрити готелі в туристичному центрі Анталії для тимчасового розміщення людей, які постраждали від землетрусів.

Ердоган відзначив, що Туреччина зіткнулася з одним із найбільших лих не тільки у своїй історії, а й в історії регіону та світу.

Згідно з даними турецького уряду, землетрус прямо вплинув на 16% населення Туреччини.

Довідка

Як писала Рубрика, у вівторок, 7 лютого, оприлюднили нову інформацію щодо загиблих внаслідок руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії. Кількість жертв зросла до 5 тисяч осіб.

6 лютого вранці Туреччину, Сирію та Ліван вразили потужні землетруси. Внаслідок підземних поштовхів зруйновано багато будинків та інших будівель. На місцях руйнування виникли пожежі.

Після цього стався ще один землетрус у центральній частині країни.

У Туреччині розшукали шістьох українців, які не виходили на зв'язок після землетрусу. Та загальна кількість звернень про громадян України, зв'язок з якими наразі відсутній, збільшилася до 27.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: