fbpx
Сьогодні
13:09 07 Лют 2023

Грузинський суд не дозволив відпустити Саакашвілі на лікування: у МЗС України відреагували

Фото: Новості-Грузія

У Грузії Тбіліський міський суд відхилив прохання відпустити Міхеїла Саакашвілі на лікування: Міністерство закордонних справ України розчароване таким рішенням.

Про це повідомила пресслужба відомства, пише Рубрика.

"Міністерство закордонних справ України розчароване рішенням Тбіліського міського суду відхилити клопотання захисту громадянина України Міхеїла Саакашвілі щодо відстрочки або його звільнення від покарання у зв'язку із важким станом здоров'я.

Суд не взяв до уваги висновок лікарів про тяжкість захворювання Міхеїла Саакашвілі. Він також відмовив у переведенні громадянина за кордон для лікування", – зазначили у міністерстві.

Українське відомство закликало владу Грузії припинити зводити політичні рахунки з українським громадянином. Та передати його Україні задля дотримання права на лікування.

Нагадаємо, що 6 лютого Верховна Рада підтримала звернення до Грузії із закликом про переведення експрезидента цієї країни, громадянина України Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон.

Як писала Рубрика раніше у Грузії впевнені, що об'єктивних причин для переведення Міхеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення не існує.

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагав допустити його до громадянина України Міхеіла Саакашвілі та закликав правозахисників вплинути на владу Грузії.

Зазначимо, що 1 лютого президент Володимир Зеленський на пресконференції з австрійським колегою показав фотографії Саакашвілі. Він звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Ув'язнений Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров'я, показав, як схуд під час ув'язнення.

Він також заявив, що в ув'язненні зазнавав тортур і що його отруїли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: