fbpx
Сьогодні
14:19 07 Лют 2023

БЕБ передало залізну руду російського олігарха Усманова на 1,8 мільярдів до АРМА

Фото: Getty Images

Майже 170 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн Бюро економічної безпеки передало в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Руда належить наближеному до президента рф олігарху Алішеру Усманову.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

У відомстві розповіли, що слідство встановило місцезнаходження підпільних складів російської федерації на території декількох морських портів на Одещині.

Слідчі зазначили, що на них зберігалась сировина, яку представники росії намагались нелегально переправити на територію країни-агресора морськими суднами.

"Ці корисні копалини на праві власності опосередковано належать наближеному до президента Росії олігарху через компанію-нерезидента. Після вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022 року на цього прокремлівського мільярдера, накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу", підкреслили в повідомленні БЕБ.

Співробітники Бюро не називають імені олігарха, однак раніше СБУ повідомляла про арешт майна російського олігарха Алішера Усманова. Силовики наголошували про понад 160 тисяч тонн залізної руди, яка зберігалась на складах морських портів.

Окрім цього, раніше співробітники БЕБ викрили згадану компанію в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Щоб ухилитися від сплати податків, котрі сплачуються при імпорті товарів на території України, службові особи компанії використовували механізм так званого "перерваного транзиту".

Вони оформили фіктивні документи про вивезення руди за межі України. Таким чином в результаті ухилення від сплати податку на додану вартість були завдані збитки бюджету України в розмірі понад 118 млн грн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: