fbpx
Сьогодні
10:14 06 Лют 2023

СБУ затримала агентів рф, які готували ракетні удари по Одесі та Херсону

Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які готували ракетні удари по залізничних вузлах та енергооб'єктах Одеси і Херсона.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Кіберфахівці СБУ викрили ще двох агентів фсб у ході масштабних контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України. За вказівкою ворога вони збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку», – ідеться в повідомленні.

Крім цього, вони передавали загарбникам локації критичної інфраструктури в Одесі та Херсоні.

Насамперед агресора цікавили точні координати місцевих об'єктів Укрзалізниці та енергогенеруючих підприємств.

У разі отримання розвідінформації загарбники планували використати її для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських містах.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали зловмисників на спробах передачі розвідданих загарбникам.

Одного з російських агентів затримали поблизу центрального залізничного вокзалу у Херсоні, іншого – в Одесі після прихованої фотофіксації одного з військових об'єктів.

Поплічниками агресора виявились двоє місцевих жителів, яких російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

«Обидва зловмисники перебували на постійному агентурному зв'язку з кадровим співробітником управління фсб по Ростовській області з псевдонімом «Буба Касторський», – сказано в повідомленні.

Саме від нього російські агенти отримували завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності у південному регіоні України.

Для комунікації використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Під час обшуків у затриманих виявили смартфони із доказами законспірованого листування з представником фсб.

Наразі обом затриманим слідчі Служби безпеки повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує покарання – до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: