Нацполіція викрила, що бізнесмен рф за хитрою схемою вивів з України понад 250 млн грн

Російського бізнесмена, який вивів з України понад 250 мільйонів гривень через підконтрольні фірми в Києві та в "офшорах", викрили українські поліцейські.

З посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України про це пише Рубрика.

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Національної поліції продовжують проводити системні заходи з протидії кримінальним правопорушенням, пов'язаним з діяльністю проросійського бізнесу в Україні.

За їх результатами поліцейські встановили низку українських компаній – співвласників столичного бізнес-центру, які фактично належать російському бізнесмену.

За допомогою цих товариств громадянин рф налагодив механізм для виведення з України коштів у підконтрольні офшорні компанії.

Відповідно до запровадженої "схеми", офшорні компанії фіктивно надавали кредити українським підприємствам, відтак у них виникали боргові зобов'язання перед "кредитором". Надалі це давало підстави безперешкодно виводи кошти за кордон на підконтрольні фірми в обхід запроваджених заборон щодо проведення розрахунків з рф та рб.

Прибуток, отриманий в Україні від здачі в оренду площ бізнес-центру, виводився на рахунки офшорних компаній як повернення відсотків за кредитом. Крім того, такий механізм дозволяв уникнути подвійного оподаткування.

У співпраці з Державною податковою службою поліцейські встановили, що в результаті таких оборудок сума завданих державі збитків становить щонайменше 27 млн грн, а загальна сума виведених коштів сягає 250 млн грн.

Ці кошти могли бути використані російським бізнесменом для фінансування власного бізнесу в рф та сплати податків країні-агресору, наголошує поліція.

З метою отримання матеріалів, що можуть мати значення для справи, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Офісом генерального прокурора провели санкціоновані обшуки за адресами розташування офісних приміщень та проживання осіб.

Правоохоронці вилучили там фінансово-господарську документацію, договори купівлі-продажу "сміттєвих" цінних паперів та інші документи щодо фіктивних оборудок.

Суд наклав арешт на корпоративні права російського бізнесмена, нерухомість та банківські рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання.

Слідство триває.

Свіжі дописи

  • Новини

Боррель анонсував наприкінці року відкриття у Києві офісу оборонних інновацій

ЄС відкриє у Києві офіс з інновацій наприкінці року, щоб сприяти зростанню українських стартапів та оборонних… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президентка Європейської комісії фон дер Ляєн прибула до Парижа на переговори з Макроном та Сі

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Парижа для участі у тристоронній зустрічі… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Найімовірніше ворог планує та готується до проведення наступних атак, зокрема, по енергетиці, – речник

Російські війська, найімовірніше, готуються до наступного масованого обстрілу по Україні, зокрема - по її енергетиці.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Кулеба назвав три складові успіху розвитку європейської оборонної промисловості

6 травня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв онлайн участь у форумі оборонних індустрій… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

росія оголосила в розшук ще деяких українських екс-чиновників

МВС росії оголосило в розшук колишнього секретаря РНБО Олексія Данілова, експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана, ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, ексголовнокомандувача ЗСУ Руслана… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В одному з районів Києва проходитимуть військові навчання: подробиці

З 6 по 10 травня, у Дарницькому районі столиці пройдуть військові навчання за участю підрозділів… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.