fbpx
Сьогодні
18:55 06 Лют 2023

Генштаб: окупанти активно обстрілюють з РСЗВ, а захисники ЗСУ завдали 11 ударів по позиціях росіян

Воїни Збройних сил завдали більше десяти ударів по ворожих позиціях, а загарбники протягом доби активно використовували реактивні системи залпового вогню.

Про це пише Рубрика з посиланням на Facebook-сторінку Генерального штабу ЗСУ.

"Протягом доби противник завдав 5 ракетних та 12 авіаційних ударів. Здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах населених пунктів Гола Пристань та Херсон. Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є жертви серед цивільного населення", – пише пресслужба.

Ситуація на напрямках

  • на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається незмінною, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка і Олександрівка Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна на Харківщині.
  • на Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині;
  • на Лиманському напрямку противник завдав вогневого впливу по районах Тернів Донецької області та Площанки, Червонопопівки, Кремінної і Діброви на Луганщині
  • на Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Спірне, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Озарянівка;
  • на Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка;
    на Новопавлівському напрямку обстріляно Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву і Нескучне Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони понад 15 населених пунктів. Серед них Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка і Степове Запорізької області та Великомихайлівка на Дніпропетровщині;
  • на Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 12 населених пунктів. Зокрема, Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.
    "Противник продовжує заходи з примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях. Так, в місті Кремінна Луганської області працівникам так званих «державних підприємств ЛНР», які не перебувають в черзі на отримання російського паспорта, знижують зарплатню на 30%", – пише пресслужба.

Також для поповнення втрат у живій силі, росіяни проводять пропагандистсько-агітаційну роботу серед молоді. В школах Скадовського району ворог створює кадетські класи з військовою підготовкою. Обіцяють нібито пільги при вступі на контрактну військову службу випускникам.

Досягнення наших героїв

Протягом доби наша авіація здійснила 9 ударів по районах зосередження росіян, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Наші ракетники й артилеристи уразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Довідка

За минулу добу наші воїни знищили ще близько 870 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає – 132 160 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: