fbpx
Сьогодні
17:36 06 Лют 2023

Через землетруси Туреччина зупинила прокачування нафти до середземноморського терміналу

Через землетруси, які й досі не вщухають, Туреччина призупинила прокачування нафти до великого середземноморського терміналу.

Про це повідомляє Bloomberg, пише Рубрика.

Як зазначає видання, Туреччина призупинила транспортування сирої нафти до експортного термінала Джейхан на узбережжі Середземного моря як запобіжний захід після землетрусу.

Державний оператор трубопроводів Botas ухвалив таке рішення вранці 6 лютого після одного з найпотужніших землетрусів на Близькому Сході за останні роки.

"Джейханська нафта здебільшого постачається на європейські нафтопереробні заводи. Витоків на трубопроводах не було виявлено, проте завантаження відновляться лише після перевірки безпеки на трубопроводах", – підкреслило видання.

Bloomberg зауважує, що ціни на нафту зросли 6 лютого частково через призупинення Джейханського терміналу. Відповідно до даних, зібраних агентством, у січні порт експортував понад 1 млн барелів на день, або 1% світових поставок.

"Це життєво важливий центр для продажу нафти з Північного Іраку та Азербайджану", – наголосило видання.

Крім того, Bloomberg повідомив, що Ірак теж припинив поставки через Джейхан.

Довідка

Сьогодні на півдні Туреччини і на півночі Сирії стався потужний землетрус, внаслідок якого загинуло понад 1500 людей і було зруйновано тисячі будівель. Землетрус силою 7,8 бала відчувався також у Лівані та Ізраїлі. Згодом, о 13:24 за турецьким часом, у країні стався ще один землетрус.

Смертоносні підземні поштовхи відчувалися на Кіпрі та в Іраку, сильний землетрус зафіксували на півдні Казахстану.

Додамо, що землетруси могли відчувати жителі Криму та півдня України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: