fbpx
Сьогодні
13:39 05 Лют 2023

Єдиний шлях до миру - надати зброю Україні, оскільки путін реагує лише на силу, - очільник МЗС Британії

Так як єдиний та найшвидший шлях до миру та перемоги над російською федерацією є надання Україні зброї, то Британія закликала забезпечили ЗСУ усім необхідним.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Джеймса Клеверлі у колонці для Times of Malta.

Очільник британського відомства зазначив, що амбіції російського диктатора володимира путіна не закінчуються завоюванням і анексією України. Він хоче перевернути світову політику.

Міністр підкреслив, що якщо путіну це вдасться, то він потягне всіх нас назад до епохи насильства та завоювань. З огляду на це, диктатору не можна дозволити перемогти.

"Як і всі авторитарні правителі, Путін реагує лише на силу своїх опонентів. У грудні минулого року він відкинув мирний план із 10 пунктів Володимира Зеленського. Тому друзі Великобританії та України роблять усе можливе, щоб принести Україні успіх на полі бою.

І тому я радий, що Німеччина та США приєдналися до Великої Британії та відправили танки українцям. Дати українцям інструменти, необхідні для завершення завдання, – це найшвидший і навіть єдиний шлях до миру", – зазначив міністр.

Клеверлі додав, що коли ми вступаємо у другий рік війни в Європі, нам знадобляться рішучість і сила волі. Це буде важко, а попереду очікують багато випробувань.

Як писала Рубрика, напередодні Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

Раніше повідомляли, британський прем'єр запевнив, що Лондон працює над тим, аби військова допомога якнайшвидше прибула на фронт в Україні.

До того ж, як інформувала Рубрика, українські захисники швидко освоїли керування британськими танками Challenger 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: