fbpx
Сьогодні
14:56 05 Лют 2023

Радник Залужного: російська лінія фронту має бути під вогневим тиском DPICM і ATACMS

Фото: Wikipedia.org

Для того, щоб війна, яку розв'язала російська федерація, не перейшла у довготривалу фазу, міжнародним країнам-союзникам слід збільшити обсяг вогневої допомоги для України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на спеціального радника головнокомандувача ЗСУ Дена Райса в інтерв'ю "Укрінформ".

"Вона (війна – ред.) вже загрузла в артилерійській дуелі, це війна на виснаження. Ось чому Захід повинен негайно збільшити обсяг вогневої допомоги, переважно з DPICM та ATACMS. Поки в Україні існує російська лінія фронту, вона повинна перебувати під вогневим натиском підкреслив Райс.

Спеціального радника Залужного наголосив, що Захід вже надав Україні мільйон снарядів великої вибухової дії. Ними було знищено близько 50 тисяч росіян. Так, один вбитий на кожні 20 снарядів.

Райс вважає, що використовуючи DPICM проти наступаючих військ рф, за наявності кваліфікованих коригувальників-операторів дронів і досвідчених українських артилеристів, кожен снаряд вбиватиме декількох загарбників.

Радник головнокомандувача ЗСУ повідомив, що таке пропорційне зростання летальності більш ніж виправдовує будь-які компроміси з цього приводу.

Довідка

DPICM – це боєголовка артилерійського снаряда або ракети "поверхня-поверхня". Вона підривається на оптимальній висоті та відстані від цілі для того, щоб суббоєприпаси щільно розподілились по навколишній території.

ATACMS – це американський оперативно-тактичний ракетний комплекс із балістичною ракетою. Він може вражати цілі на відстані від 165 до 300 км.

Як повідомлялося раніше, путін готує своє населення до довготривалої війни проти України.

До того ж як повідомляли, росія готується новий наступ на Україну вже у лютому-березні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: