fbpx
Сьогодні
12:27 05 Лют 2023

На сьогодні у Чорному морі не має жодного російського носія ракет: у чому причина

5 лютого російська армія не вивела у Чорне море свої кораблі з ракетами, вони перебувають на базах через сильний шторм.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"П'ять-шість балів для Чорного моря – дуже потужний шторм. Їм довелося позаводити ракетоносії до бази. Погода суттєво втрутилась у плани ворога", – сказала керівниця координаційного прес-центру.

Гуменюк наголосила, що на цей час у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться п'ять кораблів ворога. Це судна забезпечення та розвідки. Водночас в Азовському морі немає російських кораблів через шторм.

Гуменюк також зазначила, що противник продовжує відстежувати нашу протиповітряну оборону. Саме тому в Україні вчора було декілька хвиль масштабних повітряних тривог.

"Вчорашні повітряні тривоги по всій території Україні пов'язані з авіаційним розвідником. Ворог, долучаючи до літака-розвідника МіГи, намагається вивідати нашу протиповітряну оборону", – додала речниця.

Нагадаємо, Наталія Гуменюк раніше повідомляла, що ворог може готуватися до можливої ракетної атаки, тому веде розвідку безпілотниками.

Як писала Рубрика, за даними Генштабу, минулої доби, 4 лютого, підрозділи Сил оборони України відбили атаки загарбників у районах населених пунктів Кремінна і Шипилівка Луганської області та Верхньокам'янське, Благодатне, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка на Донеччині.

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 131 300 тисяч вояк, лише за минулу добу близько 700 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: