fbpx
Сьогодні
08:59 05 Лют 2023

Генштаб: в окупованій Горлівці на Донеччині загарбники облаштовують дитсадки та школи під польові шпиталі

Оскільки всі медичні заклади в окупованій донецькій Горлівці переповнені пораненими російськими військовими, то агресори облаштовують дитячі садочки, школи та складські приміщення під польові шпиталі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

У військовому командуванні повідомили, що водночас у Світлодарську на Донеччині до одного з військових шпиталів, де лікуються близько 70 людей, прибув медичний персонал із Якутії.

Також Генштаб продовжує фіксувати випадки відмови брати участь у бойових діях мобілізованими росіянами. Станом на 3 лютого з Луганської області на територію росії повернули до 600 таких мобілізованих.

Інші випадки

Російсько-окупаційні війська регулярно використовують цивільні об'єкти на тимчасово захоплених територіях для власних цілей.

Зокрема, як раніше повідомляв Генштаб ЗСУ, росіяни влаштували польові шпиталі в дитячих садочках в окупованих населених пунктах Херсонської області та у приміщені школи одного з населених пунктів Запорізької області.

А ще росіяни перетворили Первомайський ліцей Луганщини на ще один шпиталь через перевантаження лікарень у Первомайську. Туди звозять поранених бойовиків з-під Бахмута.

Тим часом в окупованому місті Антрацит Луганської області закрили пологовий будинок — жінок вивезли до Луганська. Натомість там теж облаштували ще один шпиталь для військових рф.

Нагадаємо, що на Донбасі минулої доби українські Збройні сили успішно відбили атаки російських військ біля 9 населених пунктів, а наша авіація завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: