fbpx
Сьогодні
11:41 05 Лют 2023

Експрем'єр Ізраїлю заявив, що путін обіцяв на початку війни не вбивати Зеленського

Фото: Скріншот з відео

Про свою зустріч з путіним на початку березня 2022 року розповів колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет, коли він нібито на прохання українського президента намагався організувати переговори про припинення війни.

Про це повідов експрем'єр в інтерв'ю "Хадашот 12", якого цитують "Новости Израиля".

Повідомляють, що нібито "релігійний юдей Бенет порушив суботу заради розмови з Путіним". Мабуть, мова йде (про 5 березня 2022 року).

За словами Бенета, Зеленський тоді "сидів у бункері".

Зі слів Бенета, путін дав йому зобов'язання не вбивати президента України. І саме ці слова ізраїльський експрем'єр передав Зеленському телефоном, щойно покинув Кремль.

"Усунення Зеленського. Це найдорожче, це життя лідера. Я знав, що Зеленському загрожують у бункері, і що вони не знають його місцезнаходження.

У якийсь момент я сказав путіну: "Слухайте, а що щодо цієї історії? Ви збираєтеся його вбивати?"

І російський диктатор відповів: "Я не буду вбивати Зеленського".

Бенет розповів, що після закінчення зустрічі, ще їдучи з Кремля в аеропорт, він безпосередньо зателефонував Зеленському і сказав йому, що путін не збирається його вбивати.

Український лідер нібито перепитав, чи впевнений Бенет, а "потім піднявся до свого кабінету і зняв відео, в якому сказав: "Я не боюся".

Зеленський дійсно записав відео зі словами "Я залишаюся в Києві. На Банковій. Не ховаючись. І нікого не боюся". Однак відео було записане 7 березня.

Нагадаємо, що Зеленський 25 лютого записував відео з двору Офісу президента, де разом із головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією, головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем й радником голови ОП Михайлом Подоляком обіцяв, що влада "нікуди не втече".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: