fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 04 Лют 2023

У Києві попрощалися з зоозахисником, бійцем "Азову" та оборонцем Маріуполя позивним "Лев", який загинув в Оленівці

Фото: 24tv.ua

У п'ятницю, 3 лютого, у столиці провели в останню путь бійця полку "Азов" Олексія Кісілішина з позивним "Лев", який до війни рятував тварин та був ветеринаром.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Кісілішин пішов захищати рідне місто Маріуполь від російської навали.

Боєць із позивним "Лев" до останнього героїчно захищав рідне місто. Потім потрапив у полон до ворога. У ніч на 29 липня в Оленівській колонії окупанти влаштували масове вбивство військовополонених: загинуло 53 українських захисників, серед яких був і Олексій Кісілішин.

Попрощатися з Героєм його рідні й друзі змогли лише тепер.

Із військовими почестями попрощалися із воїном на Байковому кладовищі в Києві. Віддати останню шану захиснику прийшли його рідні, друзі, побратими.

Олексій Кісілішин в "Азові" служив із 17-річного віку, воював проти ворога ще з 2014 року.

Після служби він відкрив у Маріуполі притулок для диких тварин – чоловік із дитинства дуже любив їх, особливо плазунів. Навіть під час перебування на "Азовсталі" розповідав історії про порятунок котів і собак.

"У нього була мрія – створити великий центр захисту та притулку для тварин. Сподіваюся, що після визволення Маріуполя так і буде", – розповіла матір захисника Ганна Кісілішина.

24 лютого, Олексій Кісілішин, не вагаючись, знову пішов захищати Україну від російських загарбників. Він був у Маріуполі, де й прийняв бій разом із побратимами і батьком.

Кісілішин

Фото: 24tv.ua

"На жаль, усі тварини Олексія, зокрема три собаки породи канє-корсо загинули. Але перебуваючи вже на "Азовсталі", коли було обмаль їжі, під вибухи авіабомб він вилазив у місто і рятував тварин. Ділився своєю їжею, але щоразу тварини гинули під завалами разом із його побратимами", – розповіла подруга сім'ї.

"Сильніше за тварин, Олексій любив лише Україну і Маріуполь", – зазначили його родичі.

Як писала Рубрика, в Україні відзначили 20 волонтерів, що рятують тварин під час війни під час проведення Першої Всеукраїнської зоозахисної премії.

Олексій "Лев" Кісілішин (м. Маріуполь) відкрив був у Маріуполі притулок для собак, лисиць, павуків, пітонів. Нагороджений премією посмертно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: