fbpx
Сьогодні
18:39 04 Лют 2023

Стефанішина сказала, скільки Україна вже виконала зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС

English version here

Україна виконала понад 70% зобов'язань за Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка з євроінтеграції Ольга Стефанішина під час саміту Україна – ЄС 3 лютого, йдеться на сайті уряду.

"В умовах повномасштабної війни російської федерації проти України ми продовжували процес адаптації українського законодавства до європейського. Маємо зростання прогресу з імплементації Угоди про асоціацію на рівні 9% порівняно з показником 2021 року", – наголосила міністерка.

Стефанішина назвала лідером із виконання зобов'язань за Угодою сферу інтелектуальної власності – відсоток втілених змін у цій сфері зріс на 33%.

"Загалом за період виконання Угоди, Україна досягла прогресу на рівні 90% у таких сферах: юстиція, свобода, безпека, політичний діалог, національна безпека та оборона, статистика, державні закупівлі", – йдеться в повідомленні.

За словами урядовиці, на основі звіту Європейської Комісії Україна проведе перевірку стану імплементації українського законодавства до європейського, а далі буде розроблено Національну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

У підсумковій заяві за результатами саміту зазначено, що "ЄС надасть технічну підтримку Уряду у цьому процесі".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: