fbpx
Сьогодні
22:35 03 Лют 2023

Естонія передала Україні 9 безпілотних літальних апаратів

Дев'ять безпілотних літальних апаратів для української Армії дронів від жителів Естонії передали посол Естонії в Україні Каймо Кууск та депутат естонського парламенту Марко Міхкельсон.

Це відбулося під час зустрічі з головою Держспецзв'язку Юрієм Щиголем, повідомила служба у своєму Telegram-каналі, інформує Рубрика.

"Уже найближчим часом слідкувати за ворогом та допомагати українським захисникам нищити живу силу та техніку окупантів будуть два дрони DJI Phantom 4 Pro v2.0, по парі DJI Mavik Mini, DJI Mavik Pro та DJI Mavik Air, а також один DJI Mavik Mini 2", – йдеться у повідомленні.

Ці дрони передали завдяки громадській організації "Herojam Slava", яку заснували радниця Міністра цифрової трансформації Яніка Мерило та Яак Еннусте.

Мерило повідомила, що найближчим часом ще 10 коптерів поповнять лави української Армії дронів, "та це – тільки початок".

Довідка

Раніше Herojam Slava зібрала 385 000 євро від 1 300 громадян і компаній в Естонії та IT-компанії ELEKS, щоб придбати два дрони, які використовують для спостереження та коригування вогню також для HIMARS.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: