fbpx
Сьогодні
15:35 02 Лют 2023

Закупівлі Міноборони: суд арештував ексзаступника міністра та призначив багатомільйонну заставу, - ЗМІ

Ексзаступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова суд заарештував на 2 місяці та визначив багатомільйонну заставу у розмірі понад 400 млн грн

Про це повідомив співрозмовник УП в правоохоронних органах.

У виданні повідомили, що за клопотанням ДБР 2 лютого Печерський районний суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід.

Це тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

Працівники ДБР за погодженням Офісу генпрокурора повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

За даними слідства, Шаповалов лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

Нагадаємо, що Міністерство оборони сприяє правоохоронним органам у проведенні процесуальних заходів і проводить службові перевірки щодо фактів корупції у відомстві.

Довідка

Раніше "Дзеркало тижня" оприлюднило статтю, де стверджувалося, що ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази.

Заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України, написав заяву про звільнення. 24 січня Кабмін звільнив його з посади заступника міністра оборони.

Голова комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна з посиланням на міністра оборони Резнікова повідомила, що звільнено також директора Департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

1 лютого правоохоронці оголосили підозру ексзаступнику міністра оборони за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

За даними слідства, він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, закупівель бронежилетів та інших речей для ЗСУ низької якості.

Як писала Рубрика, у Генеральній прокуратурі повідомили про підозру заступнику директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому, колишньому заступнику міністра оборони України В'ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику Державного підприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: