fbpx
Сьогодні
11:44 02 Лют 2023

Євросоюз планує надати новий пакет допомоги у 400 млн євро для підтримки реформ

English version here

Щоб підтримати в Україні процес реформ, Європейський союз оголосить про виділення додаткового пакета допомоги у розмірі 400 мільйонів.

Про це заявив 2 лютого у Брюсселі єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган, пише ЄП правда із посиланням на Bloomberg.

Євроурядовець зазначив, що незабаром ЄС також запропонує продовжити призупинення всіх тарифів і заходів торговельного захисту щодо українського імпорту.

До того ж запропонують призупинити фінансові внески України для участі в програмах Європейського союзу до тих пір, поки в країні залишаються фінансові проблеми.

Як писала Рубрика, у четвер, 2 лютого, до столиці України Києва прибули президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та 15 членів Європейської комісії для консультацій з українським урядом.

Нагадаємо, що 3 лютого у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов'язане з Європейським Союзом. Та насправді перспектива приєднання України до ЄС залишається віддаленою.

Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок повідомив, що ключовим питанням порядку денного саміту Україна-ЄС має стати перспектива якнайшвидшого початку переговорного процесу про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Своєю чергою посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас наголосив, що питання, які обговорюватимуться на Саміті Україна-ЄС, включають воєнну ситуацію, мирний план Президента Володимира Зеленського та підтримку України з боку партнерів.

Як писала Рубрика, напередодні в Україну з офіційним візитом прибув президент Австрії Александер ван дер Беллен. Він провів переговори з українським президентом Володимиром Зеленським щодо подальшої підтримки України. 

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: