fbpx
Сьогодні
Фото 12:33 02 Лют 2023

Силовики затримали чиновника Одеської військової адміністрації за вимагання хабаря

Фото: Фейсбук/ Одеська Обласна Прокуратура

Працівники Служби безпеки України провели затримання чиновника Одеської військової адміністрації, який вимагав гроші з підприємців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ, Одеську обласну прокуратуру.

Як зазначають, силовики затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації. У цей час він отримував першу частину хабара у розмірі 40 тисяч доларів.

СБУ, Одеса, ВА

Фото: Фейсбук/ Одеська Обласна Прокуратура

У відомстві повідомили, що за даними слідства, заступник начальника одного з управлінь Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОВА налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

СБУ, Одеса, ВА

Фото: Фейсбук/ Одеська Обласна Прокуратура

За різні суми хабарів він пропонував комерсантам своє сприяння у "безперешкодному" виділенні земельних ділянок у південному регіоні.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тисяч доларів.

За цю суму посадовець "гарантував" бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ у розмірі 4 га та 1 га на узбережжі Дунаю в місті Рені на Одещині.

Що очікує хабарника?

На цей час вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, зазначає спецслужба.

Довідка

Нагадаємо, що напередодні співробітники СБУ разом із колегами по силовому блоку провели низку масштабних оперативно-слідчих заходів, спрямованих на боротьбу з внутрішнім ворогом.

Мова йде про осіб, які шкодять безпеці країни в різних сферах.

Так, у межах відкритих проваджень у різних регіонах України було здійснено десятки обшуків, фігурантам вручили підозри.

Як писала Рубрика, 1 лютого правоохоронці провели обшуки в колишнього глави МВС Арсена Авакова. За його словами, вони стосувалися закупівлі гелікоптерів Airbus H-225, один з яких розбився в Броварах.

Також СБУ прийшла з обшуками до народного депутата від забороненої ОПЗЖ, забудовника Вадима Столара та керівниці податкової служби Києва Оксани Датій.

В останньої під час обшуків знайшли запаси валюти, дорогі годинники та шикарні авто. Оперативники встановили, що спосіб життя чиновниці "не відповідає рівню її офіційних доходів".

Окремо він наголосив на звільненні начальства Державної митної служби. До деяких осіб, за його словами, уже застосовано дисциплінарні провадження.

Як писала Рубрика, у Києві викрили топпосадовців Департаменту міграційної поліції, які "кришували" проституцію в столиці та інших регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: