fbpx
Сьогодні
12:48 02 Лют 2023

Справа Саакашвілі: в українському МЗС закликали Грузію негайно передати засудженого Україні

English version here

Фото: Новості-Грузія

Дії грузинської вдали стосовно до громадянина України Міхеіла Саакашвілі в Міністерстві закордонних справ України назвали психологічним і фізичним насильством та закликали Грузію припинити ці тортури й повернути засудженого Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на МЗС України.

"Закликаємо грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні. Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти" зазначили у повідомленні.

У міністерстві додали, що грузинська влада діє "у найгірших традиціях НКВС СРСР", коли застосовує до Саакашвілі "психологічне та фізичне насильство".

А також "відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю".

У відомстві підкреслили, що грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС. Таке ставлення до громадян іншої країни свідчить про згортання демократії в Грузії.

МЗС також закликало іноземні уряди та міжнародні організації стати публічно на захист Саакашвілі.

Як писала Рубрика раніше у Грузії впевнені, що об'єктивних причин для переведення Міхеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення не існує.

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагав допустити його до громадянина України Міхеіла Саакашвілі та закликав правозахисників вплинути на владу Грузії.

Нагадаємо, що 1 лютого президент Володимир Зеленський на пресконференції з австрійським колегою показав фотографії Саакашвілі. Він звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Ув'язнений Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров'я, показав, як схуд під час ув'язнення.

Він також заявив, що в ув'язненні зазнавав тортур і що його отруїли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: