fbpx
Сьогодні
09:59 02 Лют 2023

Саміт Україна - ЄС: до столиці приїхали президентка Єврокомісії та голова дипломатії Євросоюзу

Фото: Ілюстративне / Твіттер / Урсула фон дер Ляєн

До столиці України вже вчетверте приїхала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Про про це вони повідомили в Twitter.

Зазначимо, що це вже четвертий візит фон дер Ляєн до Києва від початку розв'язаної російською федерацією повномасштабної війни. Разом із нею приїхала команда єврокомісарів.

"Приємно повернутися до Києва, я вже четвертий раз після вторгнення росії. Цього разу з моєю командою комісарів", зазначила вона у дописі. Ми тут разом, щоб показати, що ЄС підтримує Україну так само твердо, як і раніше. І щоб ще більше поглибити нашу підтримку та співпрацю", — написала вона.

Про приїзд як про "найсильніший сигнал підтримки" від Європейського Союзу українському народові заявив і Боррель.

Топ-дипломат зазначив, що  від початку вторгнення рф допомога Євросоюзу досягла 50 мільярдів євро.

"Прибув до Києва, щоб передати найсильніший сигнал підтримки ЄС усім українцям, які захищають свою країну. Допомога ЄС досягла € 50 мільярдів з початку війни Росії. Європа була об'єднана з Україною з першого дня. І все ще буде з вами, щоб перемагати та відбудовуватися", — наголосив дипломат.

Нагадаємо, що саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого.

Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок повідомив, що ключовим питанням порядку денного саміту Україна-ЄС має стати перспектива якнайшвидшого початку переговорного процесу про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Своєю чергою посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас наголосив, що питання, які обговорюватимуться на Саміті Україна-ЄС, включають воєнну ситуацію, мирний план Президента Володимира Зеленського та підтримку України з боку партнерів.

Як писала Рубрика, напередодні в Україну з офіційним візитом прибув президент Австрії Александер ван дер Беллен. Він провів переговори з українським президентом Володимиром Зеленським щодо подальшої підтримки України. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: