fbpx
Сьогодні
17:13 02 Лют 2023

Президент Польщі зауважив, що готовий побудувати залізну завісу до хмар, щоб рф трималась подалі

Якщо на сході буде агресивна держава, яка хоче вбивати та забирати свободу у своїх сусідів, то у Польщі готові відновити залізну завісу.

Про це повідомляє PAP, пише Рубрика.

За словами президента Польщі Анджея Дуди, країна докладе усіх зусиль, аби не допустити розгортання регіональної війни в Європі. При цьому Польща створює військовий потенціал стримування.

Він наголосив:

"Наразі ми мобілізуємось. Збільшуємо ліміт наших оборонних видатків, вони недавно перевищили рівень 2% від ВВП і будуть на рівні 4% у 2023 році. Польське суспільство це розуміє".

Дуда також прокоментував заклики відбудувати залізну завісу.

"Я готовий до того, що залізна завіса буде відбудована, якщо ми матимемо справу з агресивною державою на східному кордоні, яка хоче вбивати свої сусідів, яка хоче забрати їх землю, яка хоче відібрати їхню свободу. Тому я готовий збудувати залізну завісу аж до хмар просто для того, щоб вони трималися від нас подалі".

Він впевнений, що поляки більше ніколи не хотіли б побачити у себе "рускій мір".

"Нехай росія забере собі свій рускій мір, як їм він подобається. Нам не подобається".

Президент Польщі зазначив, що кожна держава може сама вирішувати свою долю та жодні виправдання рф за розв'язану війну проти України не витримують критики.

Дуда сказав, додавши, що Україна також повинна сама визначати свій шлях.

"Немає жодних сфер впливу росії чи США. Йдеться про те, чи дозволяємо ми людям вибирати, на чиєму боці ми хочемо бути. У Польщі пройшов референдум про вступ до Євросоюзу, НАТО, в результаті чого ми самі вирішили свою долю".

Довідка

Раніше повідомлялось, що до Польщі прибули системи Patriot, які посилять ППО країни та сприятимуть захисту східного флангу НАТО.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: