fbpx
Сьогодні
10:59 02 Лют 2023

Нацполіція: організатори, які знущалися з дівчат на вечірках, можуть отримати до 7 років в’язниці

Фото: Телеграм/ ANDRII NEBYTOV

Організатори п'яних вечірок у столиці, які знущались і принижували дівчат, а потім викладали відео у соцмережу можуть отримати до 7 років в'язниці.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офіса Президента.

Нагадаємо, що 1 лютого слідчі поліції Київщини разом із оперативниками кримінальної поліції НПУ та прокурорами столичної області провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області.

у Києві хлопці влаштовували вечірки

Зазначали у поліції, що щойно в мережі з'явилася фотографії та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь і кривдять та принижують дівчат, поліціянти відразу розпочали відпрацювання.

Правоохоронці встановили, що організаторами огидних розваг та авторами принизливих відео є двоє товаришів, які і поширювали порно в Телеграм-каналі та Інстаграм.

Двох організаторів безчинства затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Обом оголошено про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів. За скоєне зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Слідчі і прокурори Київської області звернуться до суду з клопотанням про обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Подальшу ж долю зловмисників вирішить суд.

У своєму Зверненні президент Володимир Зеленський подякував оперативній роботі поліції.

"І окремо хочу сьогодні подякувати працівникам Національної поліції України, які швидко відреагували на ганебні факти, про які стало відомо вчора… Факти знущань з дівчат. Розпочато кримінальне провадження. Є перші затримання зловмисників. Процесуальні дії тривають. Насильству в Україні місця не буде", наголосив Глава країни.

На цю ситуацію також відреагував уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Він звернувся до Національної поліції та Офісу генерального прокурора і закликав до неупередженого та ефективного розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Він наголосив, що в разі неналежного реагування або відмови у наданні допомоги громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постраждали від сексуального насильства, можуть звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на гарячу лінію 0800501720, електронну пошту [email protected] або за адресою вул. Інститутська, 21/8 у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: