fbpx
Сьогодні
11:59 02 Лют 2023

Нардеп: до Одеської ОВА прийшли з обшуками працівники ДБР

2 лютого, в Одеську обласну військову адміністрацію навідалися співробітники Державного бюро розслідувань з обшуками. Не допустити в будівлю правоохоронців намагалася охорона ОВА.

Про це у Telegram повідомив народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

З чим пов'язані обшуки, на цей час невідомо.

Нагадаємо, що напередодні співробітники СБУ разом із колегами по силовому блоку провели низку масштабних оперативно-слідчих заходів, спрямованих на боротьбу з внутрішнім ворогом.

Мова йде про осіб, які шкодять безпеці країни в різних сферах.

Так, у межах відкритих проваджень у різних регіонах України було здійснено десятки обшуків, фігурантам вручили підозри.

Як писала Рубрика, 1 лютого правоохоронці провели обшуки в колишнього глави МВС Арсена Авакова. За його словами, вони стосувалися закупівлі гелікоптерів Airbus H-225, один з яких розбився в Броварах.

Також СБУ прийшла з обшуками до народного депутата від забороненої ОПЗЖ, забудовника Вадима Столара та керівниці податкової служби Києва Оксани Датій.

В останньої під час обшуків знайшли запаси валюти, дорогі годинники та шикарні авто. Оперативники встановили, що спосіб життя чиновниці "не відповідає рівню її офіційних доходів".

Президент України Володимир Зеленський прокоментував кадрові зміни серед чиновників, назвавши день 1 лютого плідним.

Окремо він наголосив на звільненні начальства Державної митної служби. До деяких осіб, за його словами, уже застосовано дисциплінарні провадження.

Як писала Рубрика, у Києві викрили топпосадовців Департаменту міграційної поліції, які "кришували" проституцію в столиці та інших регіонах України.

Правоохоронці провели понад 30 обшуків, понад 20 особам повідомлено про підозру.

До того ж керівництво Житомирської митниці викрили у причетності до великої корупційної схеми, пов'язаної із незаконним ввезенням автомобілів швидкої допомоги в Україну. Завдані держбюджету збитки оцінюються у понад 20 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: