fbpx
Сьогодні
14:29 02 Лют 2023

Голова Єврокомісії: в €160 мільйонів на день обходяться росії енергетичні обмеження

English version here

Енергетичні обмеження обходяться російській федерації в 160 млн євро на день та цей тиск буде посилюватися новими заходами.

Про це заявила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з представниками ЗМІ разом із Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші санкції здійснюють корозію російської економіки: вже 160 млн євро на день – це ціна за постачання енергоресурсів, і тиск буде більший. Ми з партнерами з Великої сімки додамо ще одну граничну ціну на нафтопродукцію", наголосила фон дер Ляєн.

Очільниця Єврокомісії додала, що перед тим, як росія почала повномасштабну війну проти України, Європейський Союз дуже чітко говорив про ціну, яку росія буде змушена заплатити. Вона підкреслила – "і росія заплатила".

Як писала Рубрика, сьогодні в Києві відбудеться зустріч членів Колегії Європейської комісії на чолі з її Президентом Урсулою фон дер Ляєн з урядом України.

Темами для обговорення будуть підтримка України у боротьбі проти російської агресії, координація зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ та наближення України до членства в Європейському Союзі.

Довідка

Нагадаємо, що 3 лютого в Україні відбудеться 24-й саміт ЄС-Україна.

Як інформувала Рубрика, у четвер, 2 лютого, до столиці України Києва прибули президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та 15 членів Європейської комісії для консультацій з українським урядом.

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов'язане з Європейським Союзом. Та насправді перспектива приєднання України до ЄС залишається віддаленою.

Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок повідомив, що ключовим питанням порядку денного саміту Україна-ЄС має стати перспектива якнайшвидшого початку переговорного процесу про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: