fbpx
Сьогодні
13:56 02 Лют 2023

До журі Берлінського кінофестивалю 2023 увійшли дві українки

Фото: @berlinale / Twitter

До журі Берлінського кінофестивалю 2023 ввійшли дві українки: режисерка Катерина Горностай та програмна директорка Kyiv International Short Film Festival Саша Прокопенко.

Про це повідомляє УП.Життя.

Як повідомляють, програмна директорка KISFF Саша Прокопенко оцінюватиме фільми з квір-програми Teddy Award.

У KISFF Прокопенко з 2018 року курує секцію Sexuality Matters. Вона фокусується на правах ЛГБТКІА+ та жінок, гендерній ідентичності й секс-позитивності.

До того ж, як розповідають у виданні, до жюрі ввійшла режисерка Катерина Горностай. Вона відбиратиме переможців у категорії Generation 14plus.

Це секція кіно про дітей і підлітків та проблеми, з якими вони стикаються.

Катериан, Горностай , кіно

Фото: Скріншот з сайту Берлінале

Саме у цій програмі повнометражний ігровий дебют Горностай "Стоп-Земля" здобув нагороду "Кришталевий ведмідь" за найкращий фільм у 2021 році.

Окрім українки Горностай, до журі програми Generation 14plus увійшли кінематографіст з Німеччини Фіон Мутерт та фільммейкерка та мисткиня з Колумбії Хуаніта Онзага.

Довідка

Зазначимо, що 73-й Берлінський кінофестиваль пройде з 16 до 26 лютого 2023 року.

На фестивалі покажуть такі українські фільми як:

Також до програми увійшов документальний фільм "Східний фронт" (Eastern Front) про війну в Україні. Він знятий російським режисером Віталієм Манським та українським режисером Євгеном Тітаренком.

Окрім того, на Берлінале 2023 пройде спеціальний показ фільму американського актора та режисера Шона Пена про російсько-українську війну Superpower ("Суперсила").

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: