fbpx
Сьогодні
13:16 02 Лют 2023

Для придушення бунту серед своїх бійців росія відправила на Донеччину "СОБР"

Фото: Ілюстративне з вікіпедії

Для того, щоб придушувати бунти серед російських вояк російська федерація перекинула у Донецьку область спецпідрозділ швидкого реагування – СОБР.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону.

"Вчора стало відомо, що на Донецькому напрямку з російського боку під'їхав підрозділ "СОБР" (спецпідрозділ швидкого реагування – ред.). Це пов'язано не зі штурмовими діями, а з морально-психологічним станом військ. Цей підрозділ прибув, щоб придушувати бунти", підкреслив спікер пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Окрім того, зі слів Дмитрашківського, також працюють морські піхотинці.

Речник розповів, що позавчора в районі Вугледара російські морпіхи спробували штурмувати наші позиції та отримали, що називається, "на горіхи".

"Після чого 10 осіб з цього підрозділу здалися у полон. Досить велика кількість росіян загинула", наголосив Дмитрашківський.

Речник об'єднаного пресцентру зазначив, що 155-а бригада морської піхоти тихоокеанського флоту рф, яка зараз воює на цьому напрямку, відновлювалась уже тричі.

Навесні 2022 року бійці цієї бригади відзначилися особливою жорстокістю і мародерством у Бучі та Ірпені. За що президент рф путін присвоїв бригаді "почесне" звання гвардійської.

Удруге бригада засвітилася на донецькому напрямку, там також вона була фактично розбита. Люди ж, яких набрали на сьогодні, не зовсім компетентні, що таке морська піхота, наголосив полковник.

Нагадаємо, що в Донецькій області поблизу Бахмута російські вояки намагалися атакувати позиції українських прикордонників. Під час однієї з атак загарбники прикривалися БМП, проте це їм не допомогло.

Як писала Рубрика, за даними Генштабу станом на 2 лютого, українські Сили оборони ліквідували за добу 610 російських солдатів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 129 030 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: