fbpx
Сьогодні
Відео 18:24 02 Лют 2023

Чиновників Одеської ОВА підозрюють у розтраті держбюджету при закупівлях продуктів для ЗСУ

У розтраті держбюджету на закупівлях продуктів для Збройних Сил підозрюють чиновників Одеської обласної військової адміністрації.

Як пише Рубрика про це повідомляють Офіс генерального прокурора, Національна поліція, голова Одеської ОВА Максим Марченко уTelegram.

Повідомляється, що на розтраті понад 7 мільйонів гривень з державного бюджету викрито керівництво та службових осіб Одеської Обласної військової адміністрації, а також директора підприємства.

шахрайство Одеське ОВА

За даними слідства, посадовці у змові з директором, завищили ринкову вартість продуктів під час укладення тристоронніх угод про придбання продовольчих товарів для Збройних сил України.

Наразі їм повідомлено про підозру у розтраті грошових коштів у особливо великих розмірах.

Серед підозрюваних:

  • колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації,
  • начальник одного з департаментів та начальник відділу ОВА,
  • директор ТОВ.

У поліції деталізують, що на підставі рішення уряду на закупівлю продуктів було виділено 500 млн грн, а на закупівлю спеціального спорядження і військового обмундирування для підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади Одеси – понад 106 млн грн.

Замість того, аби спрямувати виділені Кабміном кошти на потреби місцевого населення та військових, посадовці обласної військової адміністрації розробили схему їх привласнення: товари купували за цінами, які значно вищі за ринкові, а отриману різницю розподіляли між всіма учасниками оборудки.

Встановлено, що у квітні 2022 року за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів.

шахрайство в Одеській ОВА

"Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває", – повідомив т.в.о голови Національної поліції України Іван Вигівський.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко відреагував на інформацію правоохоронців у своєму Telegram. "Хочу підкреслити, що недоторканих ні в адміністрації ні в області немає і кожен повинен і буде нести відповідальність за свої вчинки згідно законів України!", – написав він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: