fbpx
Сьогодні
10:44 01 Лют 2023

У британській розвідці пояснили для чого російська армія обстрілює звільнений Херсон

Фото: Телеграм/ Кирило Тимошенко

Для того, щоб стримати будь-які українські контратаки через річку Дніпро та знизити моральний дух цивільного населення, командування російської армії наказало обстрілювати звільнений Херсон.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 1 лютого.

"Останніми днями найінтенсивніші обстріли в ході конфлікту, ймовірно, відбувалися вздовж річки Дніпро на півдні України. У тому числі продовжувався російський обстріл міста Херсона, артилерія вела вогонь зі східного берега річки", зазначили в огляді.

Нагадаємо, що 29 січня влада обласного центру повідомила про загибель ще трьох цивільних осіб у Херсоні. До того ж два іноземні судна, які були пришвартовані на річці, також були пошкоджені. Це призвело до розливу нафти.

"Херсон залишається найбільш постійно обстрілюваним великим українським містом за межами Донбасу. Точна причина, через яку росія витрачає тут свої виснажені запаси боєприпасів, незрозуміла.

Проте, швидше за все, командування частково має на меті знизити моральний дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через Дніпро", – вважають у британській розвідці.

Нагадаємо, наприкінці січня під час атаки, яку російські війська здійснили увечері у вівторок на Херсон, виникла пожежа на судні під турецьким прапором.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: