fbpx
Сьогодні
15:48 01 Лют 2023

На Мюнхенську міжнародну конференцію з безпеки не запросили представників уряду рф

English version here

17 лютого у Німеччині розпочнеться Мюнхенська міжнародна безпекова конференція, на неї не покликали представників уряду росії.

Про це повідомив голова конференції Крістоф Хойсген в інтерв'ю журналістам у середу, 1 лютого, пише DW.

За словами Хойсгена, йдеться про небажанням надавати трибуну авторитетного міжнародного безпекового форуму для пропаганди президента рф володимира путіна.

"Висловлювання, які ми щодня чуємо з Кремля, не дозволяють зробити висновок, що росія хоча б на йоту відступить від того, що Путін проголосив метою війни, а саме, руйнування України", — сказав Хойсген.

Замість російських урядовців на конференцію від росії запросили представників громадянського суспільства та опозиції. Зокрема, колишнього чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова та опозиційного російського політика Михайла Ходорковського.

Хойсген, який раніше обіймав посаду радника ексканцлерки ФРН Ангели Меркель із зовнішньої політики, сказав:

"путін ясно заявив, що він зрештою прагне відтворення Радянського Союзу. Якщо російський президент досягне успіху в Україні, то він врешті-решт вторгнеться і в країни Балтії. Оскільки ці країни є членами НАТО, це безпосередньо торкнеться Німеччини, будуть задіяні союзницькі". зобов'язання. Цьому потрібно запобігти, тому Україні потрібно надавати допомогу".

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс заявив, що не бачить сенсу в тому, щоб країни Європейського Союзу мали у себе російських послів. Про це він сказав на спільній пресконференції з колегами з країн Балтії та Польщі.

Довідка

21 лютого президент росії володимир путін визнав правосуб'єктність "ЛНР" і "ДНР" і заявив, що їх визнають у межах Донецької та Луганської областей. Він також підтвердив, що це означає крах Мінських домовленостей. За три дні, 24 лютого 2022 року, путін заявив, що росія вводить війська на територію України з метою проведення "військової операції з денацифікації та демілітаризації". Одразу після цього звернення близько 5 ранку війська рф почали обстрілювати об'єкти інфраструктури по всій Україні, а також житлові квартали.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: