fbpx
Сьогодні
14:53 01 Лют 2023

Кінбурнська коса перебуває в "сірій" зоні: на півострові триває військова операція, - ОК "Південь"

Фото: mk.gov. ua

У Миколаївській області на Кінбурнському півострові, відомому також як Кінбурнська коса, триває військова операція Збройних сил України.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

На цей час, зі слів спікера південного командування, півострів не контролюють ані українські військові, ні російські загарбники.

Гуменюк повідомила, що зараз Кінбурнська коса фактично є сірою зоною, яка прострілюється з обидвох сторін.

"Вогневий контроль і з одного, і з іншого боку не дає встановити абсолютного господарювання жодній силі. Ця територія географічно складна для закріплення і вона постійно перебуває під обстрільним контролем: якщо переважає з нашого боку – можна вважати, що наш контроль. Якщо з іншого боку – їхній контроль", – пояснила Гуменюк.

Речника ОК "Південь" зазначила, що сухопутне сполучення Кінбурнського півострова з лівобережною частиною Херсонської області досі перебуває в окупації. Це дозволяє загарбникам переганяти техніку та особовий склад на півострів.

Кінбурн

Фото: Мапа

Однак це не дає їм переваги, адже чим частіше російські війська з'являються на півострові, тим частіше їх звідти вибивають.

Нагадаємо, нещодавно представник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що Кінбурнська коса може перейти під контроль Сил оборони України до початку туристичного сезону.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Сили оборони України провели військову операцію на території Кінбурнської коси. Тоді вдалося вибити російські війська з коси. Проте закріпитися на ній українські військові не змогли.

Запеклі бої на Кінбурнській косі продовжились на початку січня. Так, 10 січня українські Сили оборони накрили на косі скупчення військових і техніки рф.

11 січня керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напряму полковник Євгеній Єрін повідомив, що Україна наразі не має постійного контролю над Кінбурнською косою на Миколаївщині.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 128 400 вояк, лише за минулу добу близько 900 загарбників.

До того ж минулої доби поблизу донецького міста-фортеці Бахмута російські військові 151 раз обстріляли позиції українських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: