fbpx
Сьогодні
17:52 01 Лют 2023

Казахстан хоче закрити торговельне представництво у рф

Міністерство торгівлі та інтеграції Республіки Казахстан підготувало постанову уряду про ліквідацію торговельного представництва у росії.

Про це повідомляє Zakon.kz.

«Ліквідувати державну установу «Торговельне представництво Республіки Казахстан у російській федерації» Міністерства торгівлі та інтеграції Республіки Казахстан», – йдеться у документі.

Постанова набуде чинності після того, як її підпише прем'єр-міністр Казахстану Аліхан Смаїлов.

Як пояснюється, документ підготовлено у рамках реалізації доручення прем'єр-міністра РК від 24 січня 2023 року. Також втрачають свою чинність деякі постанови щодо видатків на утримання представництва.

Як відомо, Росія та Казахстан підписали угоду про заснування торговельних представництв у країнах у жовтні 1992 року. Казахстан ратифікував його у 2012 році. Торговельне представництво допомагає експортерам Казахстану виходити на російський ринок, залучати іноземні інвестиції в республіку. Раніше глава МЗС республіки Мухтар Тлеуберді заявив, що Казахстан не приєднається до санкцій проти росії у зв'язку з розпочатою повномасштабною війною в Україні, але й не має наміру допомагати їй обходити санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: