fbpx
Сьогодні
14:38 01 Лют 2023

Інтеграційний Рамштайн: в Європарламенті пропонують створити платформу, що допомагатиме Україні вступити до ЄС

Фото: Європейська народна партія

Новий формат, який працюватиме над інтеграцію України та інших країн до Європейського Союзу на кшталт формату "Рамштайн" запропонували в Європейському парламенті.

Таку пропозицію вніс депутат Європарламенту, колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

Він виклав свої думки щодо цього у своїй статті на сайті фракції Європейської народної партії.

"Коли ми зрозуміли, що постачання зброї в Україну є нашим стратегічним інтересом, ми створили "Військовий Рамштайн". Зараз абсолютно очевидно, що для майбутнього європейської геополітичної безпеки нам також необхідно без зволікань створити "Інтеграційний Рамштайн" або "Рамштайн розширення", пояснюють у статті.

Кубілюс підкреслив, що геополітична інтеграція України на Захід є не менш важливою, ніж танки Leopard чи Abrams для оборони України.

"Нам потрібна стратегія, яку я називаю стратегією "Сила розширення і розширення сили демократії". І вона повинна охоплювати не лише Україну, але й інші країни Східного партнерства, а також західнобалканський регіон. На Заході, коли ми хочемо чогось досягти, ми вміємо консолідувати свою політичну волю", – зазначив євродепутат.

Литовський представник додав, що путін бореться проти такої геополітичної перспективи інтеграції України, тому що боїться успіху України.

"Він боїться, що такий надихаючий приклад може зруйнувати кремлівський режим. Саме тому нам потрібно мати стратегію, як не дозволити Путіну перемогти в його стратегії протидії інтеграції України", – написав Кубілюс.

Як відомо, Кубілюс також пропонував масштабний план відновлення України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: