fbpx
Сьогодні
12:16 01 Лют 2023

До України завітав з робочим візитом президент Австрії: планує зустрітися з Зеленським

English version here

Фото: Twitter/ Александер Ван дер Беллен

1 лютого до України прибув федеральний президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен: заплановано зустріч з Главою української держави Володимиром Зеленським.

Про це повідомив австрійський політик у своєму Twitter. При цьому оприлюднивши світлини, зроблені на залізничному вокзалі.

Зазначимо, що для 79-річного політика це перша поїздка до нашої країни після початку повномасштабного вторгнення росії. До речі, канцлер Австрії Карл Нехаммер здійснював візит до Києва.

Александер Ван дер Беллен, президент Австрії

Фото: Twitter/ Александер Ван дер Беллен

Александер Ван дер Беллен планує провести низку зустрічей, зокрема перемовини з українським лідером Володимиром Зеленським.

Украину посетил с рабочим визитом президент Австрии: планирует встретиться с Зеленским.

Нагадаємо, що політика австрійського президента щодо росії та кремлівського диктатора володимира путіна зазнала змін вже після 24 лютого 2022 року.

До цього він був не проти подискутувати про російські інтереси, говорив про "хорошу базу діалогу" з президентом рф. А також просував розвиток двосторонньої співпраці й навіть неоднозначно висловлювався про окупований Крим.

Коли путін розв'язав повномасштабну війну, у перший же день Ван дер Беллен висловив російській федерації рішучий протест. Він також засудив "військовий напад, що порушує міжнародне право, суверенітет і територіальну цілісність України".

Через тиждень австрійські президент і канцлер записали відеозвернення, щоб підтримати українців і запевнити, що Австрія стоїть на боці України.

"Ми разом із вами!" – сказав тоді українською мовою Ван дер Беллен.

Наприкінці липня Ван дер Беллен назвав путіна диктатором. До того ж визнав, що у Європі проспали той факт, що росія зробила її залежною від свого газу.

Зізнання, що він "помилявся щодо Путіна", Ван дер Беллен зробить ще не раз.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: