fbpx
Сьогодні
18:34 31 Січ 2023

Запуски літаків рф у білорусі спрямовані на залякування України та Європи, - Ігнат

Навчальні польоти російських МіГ-31К над територією білорусі спрямовані на залякування України та Європи.

Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Це ще і психологічний фактор впливу на країни Європи. Тому що в ток-шоу скабєєвих і соловйових не припиняється істерія погроз ядерними ударами, вони це заявляють, вже називаючи європейські столиці напряму. Думаю, що у країнах Європи і НАТО є певна реакція на те, що ці літаки літають не так вже й далеко від їхніх кордонів", – сказав Ігнат.

Він зазначив, що нетривалість повітряних тривог по Україні 31 січня свідчить саме про навчальні польоти. Але нехтувати сигналами тривоги все одно не можна.

"Тривоги були масштабними в плані географії, але не такими довготривалими, як ми зазвичай очікуємо після зльотів МіГ-31К, які є носіями ракети «Кинджал». Те, що вони були нетривалими, свідчить про те, що це були тренувальні польоти для того, щоб хтось відновлював навички, якісь інші завдання. Але в будь-якому разі тривога буде оголошена. Крайня масована ракетна атака у січні – це застосовувалися фактично усі типи озброєння, і наземні, і з кораблів, і повітряні. І, так, було застосовано два "Кинджали"", – розповів речник.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: