fbpx
Сьогодні
12:38 31 Січ 2023

Україна готується дати потужну відсіч можливому наступу російської армії, - Секретар РНБО

English version here

Фото: Голос Америки

Українське військово-політичне керівництво розуміє всі загрози та виклики та готується дати потужну відсіч можливому наступу російської федерації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук пресслужби РНБО, що  цитує Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

У пресслужбі повідомили, що військово-політичне керівництво України, як наголосив Данілов, розуміє всі загрози і виклики, і готується дати потужну відсіч можливому наступу рф.

"Президент України Володимир Зеленський щодня проводить переговори із закордонними колегами про військову допомогу Україні, щодня триває робота із посилення обороноздатності", – сказав Данілов.

Секретар РНБО зауважив, шо це виклик, але Україна витримає. Оскільки 24 лютого минулого року було набагато складніше.

"Ми були сам на сам з країною-агресором, у нашу спроможність витримати удар не вірили. Зараз ситуація зовсім інша", – пояснив Данілов.

Очільник Ради нацбезпеки та оборони також зауважив, що звернення росіян до Ірану та Північної Кореї по військову допомогу свідчить про нездатність самотужки виготовляти на території рф високоточні ракети у достатній кількості.

Зі слів Данілова, зараз складно прогнозувати, чи надійде до рф така допомога із названих країн.

"Принаймні, ми ще не бачили іранських ракет", – зауважив він.

При цьому додавши, що ракети, якими ворог обстрілює Україну, російського виробництва.

Щодо мобілізації в Україні Данілов нагадав, що вона триває з 24 лютого минулого року у зв'язку із запровадженням на території України правового режиму воєнного стану і введення в дію плану оборони.

"Вона відбувається спокійно, виважено, мобілізують достатню кількість людей, які потрібні Збройним Силам", підкреслив очільник РНБО.

При цьому Секретар Ради нацбезпеки та оборони звернув увагу на те, що останнім часом рф, використовуючи месенджери, транслює відеоконтент, який "не має жодного відношення до ситуації", і спрямований на дискредитацію ЗСУ.

"Наша розвідка попереджає, що рівень інформаційно-психологічних операцій з боку рф зростатиме в геометричній прогресії, потрібно дуже уважно ставитися до інформації. Це виклик для всього світу, а не лише для України", – зазначив Данілов.

Як писала Рубрика, керівник Головного управління розвідки генерал-майор Кирило Буданов вважає, що цього року росія, ймовірно, зосередиться на окупації більшої території у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, на думку генерала Бена Годжеса, битва за Крим стане ключовою у війні росії проти України. Він також вважає, що Україна може звільнити острів протягом 2023 року.

"Визначальним майданчиком у цій війні є Крим. Уряд України розуміє, що не може погодитися на збереження росією контролю над Кримом. Україна не буде в безпеці й не матиме змоги відбудувати свою економіку, поки Росія зберігає Крим", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що колишній директор Центрального розвідувального управління США генерал Девід Петреус вважає. що під час можливого наступу навесні чи влітку ЗСУ можуть перерізати сухопутний коридор до окупованого Криму. А потім перервати його забезпечення через Керченський міст.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: