fbpx
Сьогодні
10:26 31 Січ 2023

У британській розвідці оцінили шанси на успіх російської армії у районі Вугледара та Павлівки на Донеччині

Фото: Getty Images

Британська розвідка проаналізувала ситуацію та шанси на успіх російсько-окупаційних військ у районі Вугледара і Павлівки Донецької області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки міноборони Британії станом на 31 січня.

Британські аналітики зазначили, що за останні три дні росія, ймовірно, розвинула свої розвідувальні атаки навколо міст Павлівка і Вугледар у більш скоординований наступ.

Нагадаємо, що ці населені пункти розташовані за 50 км на південний захід від Донецька.

У британській розвідці підкреслюють, що росія у листопаді минулого року вже використовувала для штурму цього ж району 155-ту морську піхотну бригаду.

Елементи 155-ї бригади знову задіяні зараз у складі сил чисельністю не менше бригади. Ймовірно, російські сили просунулися на кілька сотень метрів за невелику річку Кашлагач, яка протягом кількох місяців позначала лінію фронту.

Російське командування, ймовірно, має на меті розробити нову вісь наступу на підконтрольну Україні територію Донецької області. Тим самим, відволікти українські війська з Бахмутського напрямку, де точаться запеклі бої, йдеться у зведенні.

Існує реальна можливість того, що росія продовжить здобувати локальні перемоги в цьому секторі, вважає британська розвідка.

Однак малоймовірно, що росія має достатню кількість вільних військ у цьому районі, щоб досягти оперативно значущого прориву.

Нагадаємо, що 27 січня британська розвідка повідомила про реальну можливість того, що російські військові джерела поширюють дезінформацію про ситуацію поблизу Оріхова і Вугледара.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 127 з половиною тисяч вояк, лише за минулу добу близько 850 загарбників.

Нагадаємо, що на Донеччині та Луганщині минулої доби українським захисникам вдалося відкинути атаки російських військ в районах 13 населених пунктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: